Skip navigation

Valmorel water sports and spa is a recent project by french firm Mikou Design Studio. Located in the city of Avanchers in Savoie, France and built into the mountain, the sport and leisure centre extends the existing public square. Glazed metal rooflights of the swimming pool emerge from the ground of the esplanade. Designed as lightcones they provide a view of the swimming pool hall. At night fluroscent lamps placed on the underside inside the cones project blue light onto the esplanade. Benches are placed around the perimeter, as well as ground lights fitted into the layout, making this an ideal space which can be used both day and night. The curving oval form of the esplanade corresponds to the flat roof of the swimming pool, providing 360 views of the landscape.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: